Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 november 2015

  Ny svensk avdelning för djurrättsorganisation

  Den brittiska djurskyddsorganisationen Compassion in world farming får en svensk avdelning. Syftet är att erbjuda en organisation för djurskydd som inte är emot animalieproduktion.

  Compassion in world farming, CIWF, till vardags kallad Compassion, är en engelsk djurskyddsorganisation som grundades på 60-talet av en lantbrukare i protest mot det allt mer industrialiserade jordbruket.

  Nu får organisationen en svensk avdelning med Katarina Lingehag-Ekholm, med bakgrund hos Djurskyddet Sverige, och Bo Algers, professor emeritus vid SLU i Skara, i spetsen.

  – Katarina tyckte att vi i Sverige saknar en djurskyddsorganisation som tycker att det är okej att vi äter djur, men ändå vill ha fokus på lantbrukets djur, säger Bo Algers till ATL.nu.

  Vill bli remissinstans

  I går uppvaktade den nystartade avdelningen näringsdepartementet i syfte att bli en remissinstans i djurskyddsfrågor.

  – Det är en organisation skapad av lantbrukare. De vill verka för en sundare djurhållning. De kampanjer de driver ligger mycket i linje med den svenska hållningen, som att inte hålla djur i bur och minskad antibiotikaanvändning.

  – De vill gärna ha Sverige med i organisationen, inte minst för att föra ut de svenska exemplen i omvärlden, säger Bo Algers.

  Relaterade artiklar

  Till toppen