Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 januari 2017

  Ny ordförande för Fältbiologerna

  Fältbiologerna firade 70 år i helgen och samtidigt valdes en ny ordförande - Johan Andersson, 20.

   Johan Andersson, ny ordförande för 70-årsjubilerande Fältbiologerna.
  Johan Andersson, ny ordförande för 70-årsjubilerande Fältbiologerna. FOTO: Fältbiologerna

  Fältbiologerna är den största organisationen för unga som vill engagera sig kring natur och miljö. I dag har organisationen cirka 2 000 medlemmar. Organisationen jobbar både med opinionsfrågor och aktiviteter ute i naturen. Bland de mest angelägna frågorna 2017 ser Johan Andersson arbetet med att minska utsläppen.

  – Jag hoppas att 2017 blir ett år när Sverige tar täten och politiker gör verklighet av att göra Sverige till föregångsland i miljöfrågor så att vi når målet om nollutsläpp 2030, säger han till SVT Sörmland.

  Johan Andersson engagerade sig tidigt i natur- och miljöfrågor. Han har varit engagerad i Nyköpings ungdomsfullmäktige där han bland annat drev igenom en köttfri dag i skolan.

  På SVT:s fråga om han själv äter kött svarar han att han är vegetarian sedan några år tillbaka.

  – Fältbiologerna jobbar för en vegetarisk norm, men inget köttförbud. Men vi behöver verkligen skära ner på köttkonsumtionen för att stoppa klimatkrisen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen