Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 januari 2017

  Ny ordförande för Fältbiologerna

  Fältbiologerna firade 70 år i helgen och samtidigt valdes en ny ordförande - Johan Andersson, 20.

   Johan Andersson, ny ordförande för 70-årsjubilerande Fältbiologerna.
  Johan Andersson, ny ordförande för 70-årsjubilerande Fältbiologerna. FOTO: Fältbiologerna

  Fältbiologerna är den största organisationen för unga som vill engagera sig kring natur och miljö. I dag har organisationen cirka 2 000 medlemmar. Organisationen jobbar både med opinionsfrågor och aktiviteter ute i naturen. Bland de mest angelägna frågorna 2017 ser Johan Andersson arbetet med att minska utsläppen.

  – Jag hoppas att 2017 blir ett år när Sverige tar täten och politiker gör verklighet av att göra Sverige till föregångsland i miljöfrågor så att vi når målet om nollutsläpp 2030, säger han till SVT Sörmland.

  Johan Andersson engagerade sig tidigt i natur- och miljöfrågor. Han har varit engagerad i Nyköpings ungdomsfullmäktige där han bland annat drev igenom en köttfri dag i skolan.

  På SVT:s fråga om han själv äter kött svarar han att han är vegetarian sedan några år tillbaka.

  – Fältbiologerna jobbar för en vegetarisk norm, men inget köttförbud. Men vi behöver verkligen skära ner på köttkonsumtionen för att stoppa klimatkrisen.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen