Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 26 mars 2019

  Ny namnfajt: Koloumi för likt halloumi

  Koloumi är för likt halloumi – det menar en cypriotisk stiftelse som nu får stöd av Patent- och registreringsverket.

   En cypriotisk stiftelse som värnar tillverkarna av fårmjölksosten halloumi har anmält ett mejeriföretag till PRV.
  En cypriotisk stiftelse som värnar tillverkarna av fårmjölksosten halloumi har anmält ett mejeriföretag till PRV. FOTO: Mostphotos

  En cypriotisk stiftelse som värnar tillverkarna av fårmjölksosten halloumi har anmält ett mejeriföretag till PRV, Patent- och registreringsverket.

  Anledningen var att mejeriet registrerat en av sina ostar under varumärket Koloumi. PRV har valt att gå på stiftelsens linje med motiveringen att det finns risk att varumärkena förväxlas.

  VD: Märkligt beslut

  Mejeriföretaget i fråga är Mejeriprodukter i Norrköping AB och till SVT Nyheter Öst säger företagets VD att det blir ”som Davids kamp mot Goliat”.

  – Namnet syftar på att osten är gjord av komjölk. Med tanke på att Grilloumi finns som registrerat varumärke, så är PRV:s beslut lite märkligt, säger Fredrik Bergqvist, VD.

  PRV:s beslut kan överklagas till Patent- och marknadsdomstolen. Det står inte klart om mejeriföretaget kommer att överklaga.

  Relaterade artiklar

  Till toppen