Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 februari

  Ny miljardaffär i USA:s mejeribransch

  Kooperativet Dairy Farmers of America har ingått ett avtal om att köpa en stor del av det konkursade jättemejeriet Dean Foods för motsvarande 4,2 miljarder kronor.

  FOTO: Mark Hertzberg/Zuma Press/TT

  Som ATL tidigare har berättat om har den amerikanska mejeribranschen stora problem på grund minskad konsumtion av mjölk. Förutom Dean Foods har även ett annat av landets största mejerier, Borden Dairy, ansökt om konkursskydd.

  Överenskommelsen mellan Dairy Farmers of America (DFA) – som representerar över 14 000 mjölkproducenter – och Dean Foods innefattar att de förstnämnda ska köpa 44 av Deans anläggningar samt överta en del av företagets skulder.

  ”Vi har haft en relation med DFA de senaste 20 åren och vi tror på deras förmåga att lyckas på dagens marknad och tjäna våra kunder med samma åtagande för kvalitet och service som de har kommit att förvänta sig av oss”, säger Dean Foods vd Eric Beringause i ett pressmeddelande.

  Affären måste först godkännas av domstolen som har hand om konkursen samt av det amerikanska justitiedepartementet innan den kan genomföras.

  Relaterade artiklar

  Till toppen