Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 januari 2018

  Ny lag hämmar inte lantbruket

  En bättre djurvälfärd ska inte hämma det svenska lantbrukets konkurrenskraft eller arbetet för att öka livsmedelsproduktionen. Det skriver två statsråd i en debattartikel idag.

   Jordbruksverket ska få i uppdrag att utvärdera minknäringen ur djurskyddsperspektiv.
  Jordbruksverket ska få i uppdrag att utvärdera minknäringen ur djurskyddsperspektiv. FOTO: Janne Andersson

  I en debattartikel i Dagens Nyheter i dag lyfts den nya djurskyddslagen fram av Sven-Erik Bucht (S) och Isabella Lövin (MP). Det i samband med att regeringen nu ska lämna över en ny och moderniserad djurskyddslag till lagrådet. Beslut om förslaget fattas i morgon, torsdag.

  Förslaget innehåller bland annat nya skrivningar kring träning och tävling med djur, djurhållning på cirkus och att bland annat övergivna och förvildade katter ska omfattas av djurskyddslagen.

  ”Jordbruksverket ska också ges i uppdrag att utvärdera välfärden hos minkar inom pälsdjursproduktionen”, skriver Sven-Erich Bucht och Isabella Lövin.

  Debattörerna menar också att denna nya djurskyddslag ska visa att det går att ta steg mot en bättre djurvälfärd utan att det ska hämma konkurrenskraften för svenska lantbrukare eller påverka arbetet med att öka livsmedelsproduktionen.

  LÄS OCKSÅ: Nyheter mellan raderna i höstbudgeten

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen