Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 september 2019

  Ny kampanj ska få fler att välja eko

  Flera organisationer går samman i en ny eko-kampanj. Målet är att både få fler konsumenter och lantbrukare att välja ekologiskt.

   Målet med kampanjen är att både få fler konsumenter och lantbrukare att välja ekologiskt.
  Målet med kampanjen är att både få fler konsumenter och lantbrukare att välja ekologiskt. FOTO: Mostphotos

  I september driver Krav, Organic sweden, Ekologiska lantbrukarna och Sveriges konsumenter kampanjen ”Eko-september” för ekologiska livsmedel. Kampanjen är ett resultat av regeringens åtgärdsplan för att öka ekologisk produktion och konsumtion.

  ”Vår ambition är att göra skördemånaden september till en återkommande ekomånad, säger Anita Falkenek, VD på Krav”, i ett pressmeddelande.

  Vill öka kunskapen

  Syftet är att få fler konsumenter att köpa ekologiska och kravmärkta livsmedel, men även att öka kunskapen kring ekologisk matproduktion.

  För att stärka kontakten mellan bonde och konsument kommer ett stort antal ekologiska lantbrukare i september att bjuda in till sina gårdar, delta på matmässor och besöka butiker, berättar Sofia Sollén-Norrlin, verksamhetsledare på Ekologiska lantbrukarna.

  Relaterade artiklar

  Till toppen