Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 april

  Ny chef på Svenska Ägg

  Marie Lönneskog Hogstadius är ny verksamhetschef för Svenska Ägg. – Det känns jätteroligt, säger hon till ATL.

  Marie Lönneskog Hogstadius tror att det är hennes syn på ägget som livsmedel som bidragit till att hon nu får ta över ledarskapet i Svenska Ägg. Hon är hushållslärare i grunden och har tidigare jobbat som matkonsult på Hushållningssällskapet. Närmast kommer Marie Lönneskog Hogstadius från en tjänst som verksamhetsutvecklare på LRF.

  Hönsen utflugna

  Några som möjligen inte är så glada över utnämningen är Marie Lönneskog Hogstadius egna höns. På grund av smittorisken vid besök på större gårdar har den lilla hobbybesättningen nämligen fått flytta från familjegården Salvetorp utanför Mjölby. I övrigt är Marie Lönneskog Hogstadius glad över sitt nya jobb. När ATL når henne håller hon precis på att packa upp i det nya kansliet, som i och med chefsbytet flyttar från Skara till Vreta kluster utanför Linköping.

  – Äggbranschen är ju en bransch som det går bra för. Vi har en positiv styrelse och jag ser fram emot att arbeta med mina nya, kompetenta kollegor säger Marie Lönneskog Hogstadius.

  LÄS MER: Svenska Ägg: ”Vissa skador är helt oacceptabla”LÄS MER: Inga brister vid kontrollLÄS MER: JO-anmäls av Djurrättsalliansen

  Till toppen