Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 augusti 2019

  Ny Belarus med 500 hästar under huven

  När det vitryska företaget Minsk tractor, som själva hävdar att de tillverkar var tionde traktor i världen, väljer att utöka sitt produktprogram är mer effekt under huven ett av huvudnumren.

   Cat-emblemet ger en hint om motorsamarbetet, där toppmodellen Belarus 5022 kommer ha en effekt på 500 hästkrafter.
  Cat-emblemet ger en hint om motorsamarbetet, där toppmodellen Belarus 5022 kommer ha en effekt på 500 hästkrafter. FOTO: Minsk Tractor Works

  Belarus 5022 med 500 hästkrafter och med motorer som klarar miljökraven för Steg fem blir toppmodellen i Belarus nya guldprydda serie, kallad Yellow line, som kommer att omfatta traktorer från 65 till 500 hästkrafter.

  Toppmodellen är utrustad med en motor från Cat på 18,1 liter, och ska, enligt Minsk tractor, vara utvecklad i nära samarbete med tyska Zeppelin, som ingår i Cat-koncernen.

  Enligt danska Maskinbladet kommer Steg fem-motorerna dock bara att vara avsedda för den europeiska marknaden, medan den östeuropeiska, inklusive den inhemska marknaden, kommer att få nöja sig med motorer som klarar Steg tre.

  Transmissionen bygger i det här fallet på powershift med 16 steg fram och åtta back, medan trepunkten ska klara 11,5 ton bak och 5,5 ton fram. Topphastigheten blir 38 kilometer i timmen.

  I Sverige säljer Minsk tractor modeller med en effekt på 80-94 kilowatt (109-126 hästkrafter) via återförsäljaren Noli.

  Missa heller inte Traktorkalendern där vi har samlat många Belarusmodeller genom åren. Du hittar den här.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen