Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 februari

  Nu kan du söka pengar från Klimatklivet

  Tid över? Då kan det vara läge att fila på en ansökan om pengar från Klimatklivet. Från och med i dag, måndag, går det bra att skicka in den.

   Klimatklivet ska stötta lokala och regionala investeringar som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.
  Klimatklivet ska stötta lokala och regionala investeringar som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. FOTO: Mostphotos

  Under 2020 är två miljarder kronor avsatt i statens budget till olika typer av klimatinvesteringar. De ska delas ut i tre ansökningsomgångar. Den första öppnar i dag, måndag.

  Initiativet som startade 2015 har hittills delat ut 4,5 miljarder kronor. Bidragen har varit på från 150 miljoner kronor till 7 000 kronor. Flera företag kopplade till de gröna näringarna har varit mottagare.

  Ansökan sker via Naturvårdsverkets sajt. Den ansökningsomgång som startar på måndag är öppen till den 10 mars. Nästa omgång är mellan 5 och 28 maj. Årets tredje omgång är mellan 27 augusti till 24 september.

  Varje krona har i genomsnitt gett en utsläppsminskning på 2,25 kilo koldioxidekvivalenter.

  Gröna företag som fått Klimatklivspengar:Klimatpengar till ulltvätterietFörening får miljonstöd till biogasHan gör eget biokol med pyrolyspannaTravbanan slopar olja till förmån för biobränsleSiljans Chark får stöd från Klimatstöd

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen