Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 september 2019

  Nu kan du få råd från ATL:s nya ekonomicoach

  Har du frågor som rör ditt företags ekonomi? Välkommen att kontakta ATL:s nya ekonomicoach Elenore Wallin.

   ATL:s nya ekonomicoach Elenore Wallin.
  ATL:s nya ekonomicoach Elenore Wallin. FOTO: Privat

  Kan du presentera dig för ATL:s läsare?

  – Jag jobbar på Hushållningssällskapet i Östergötland som rådgivare inriktad på ekonomi och företagsfrågor. Den rollen har jag haft de senaste tio åren, innan dess jobbade jag nio år på Danske Bank. Före det var jag växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet i drygt tio år. Dessutom driver jag en växtodlingsgård som i dagens läge måste kallas mindre, den är på 75 hektar åker. Vi odlar vete, ärtor och raps. Och eftersom det också är en hel del underhåll att ta hand om på gården är det nog många som tycker att jag jobbar i princip jämt under vissa perioder. Men när jag är ledig tycker jag om trädgårdsodling eller att vara ute och resa.

  – Genom åren har jag också suttit med i ett antal styrelser, men den enda funktion som jag har kvar är att jag är kassör i Lagmansberga Tvåan Vind ekonomisk förening.

  Är tröskningen avklarad på din gård?

  – Både tröskningen och höstsådden är klar sedan ett par veckor. Men det är till viss del köpta tjänster.

  Vilka frågor tror du kommer från ATL:s läsare?

  – Mycket svårt att säga. Jag tror att det kan bli frågor som det kan vara svårt att ha bra svar på. När det gäller detta ämne blir det mycket om och men och det beror på. Det är inte säkert att jag kan komma med enkla svar. Men många frågor kommer nog att handla om hur man får upp lönsamheten, det är svårt för många lantbrukare att ta ut en bra lön. Samtidigt är det en stor spridning i branschen.

  Vilka frågor hoppas du på?

  – Jag tycker det är roligt att prata utveckling och titta på företag med en positiv utveckling. Att se på möjligheter och potential. Men samtidigt är det jätteviktigt att lyfta fram frågor från de företag som brottas med svag lönsamhet. För dem är det ofta en fråga om att vinna eller försvinna.

  – Att prata ekonomi är ju så otroligt brett. Men det vore kul att få lite enklare frågor från början.

  Har du något ATL:s nya ekonomicoach Elenore Wallin kan hjälpa dig med? Skicka din fråga till ekonomicoach@atl.nu. Första svaren kommer i ATL nr 69 den 11/10.

  Relaterade artiklar

  Till toppen