Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 26 juni

  Norrmejerier säljer Gainomax

  Norrmejerier säljer varumärket Gainomax till hälsovårdsföretaget Midsona. Tillverkningen av de mjölkbaserade sportdryckerna kommer även fortsättningsvis att ske vid Norrmejeriers anläggning i Luleå.

  FOTO: Jan Lindmark

  Köpeskillingen uppgår till 60 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Försäljningen av varumärket Gainomax ligger i linje med den nya strategi företaget lanserade i höstas. Då medgav Norrmejeriers vd Anders Fredriksson i en intervju med ATL att företaget inte skulle kunna satsa lika mycket på sina övriga varumärken som tidigare.

  ”Försäljningen av varumärket Gainomax ligger helt i linje med vår strategi mot 2030 för att säkerställa en fortsatt god betalningsförmåga och ett stabilt avräkningspris till de norrländska mjölkbönderna”, säger Anders Fredriksson nu i ett pressmeddelande.

  ”Detta innebär att vi nu fokuserar på de produkter och varumärken som ger mest avsättning för den mjölk vi får in från de norrländska mjölkbönderna.”

   Norrmejeriers vd Anders Fredriksson.
  Norrmejeriers vd Anders Fredriksson. FOTO: Jan Lindmark

  Under 2019 hade Gainomax en omsättning om cirka 80 miljoner kronor. Genom förvärvet tar Midsona över alla varumärkesrättigheter från och med den 1 september 2020. Tillverkningen kommer fortsatt att ske på Norrmejeriers anläggning i Luleå.

  ”Vi ser därmed inte att försäljningen av varumärket Gainomax kommer att innebära några personalförändringar i Luleå” säger Anders Fredriksson.

  FOTO: Midsona

  Relaterade artiklar

  Till toppen