Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 juni

  Norrmejerier får rätt om Gainomax

  Det danska företaget Green Machine som har sålt proteinbars under namnet Gainmaxx åtar sig att upphöra med detta. Det framgår av en dom i Patent- och marknadsdomstolen, som Nyhetsbyrån Siren har tagit del av.

   Patent- och marknadsdomstolen i Stockholms tingsrätt dömde till Norrmejeriers favör i ”gymfajten” om varumärket Gainomax.
  Patent- och marknadsdomstolen i Stockholms tingsrätt dömde till Norrmejeriers favör i ”gymfajten” om varumärket Gainomax. FOTO: Mostphotos

  Tidigare har Norrmejerier, som säljer träningsdrycker med varumärket Gainomax, stämt danskarna för varumärkesintrång, vilket ATL har rapporterat om.

  Green Machine har bekräftat förlikningen som även innebär att företaget ska informera Norrmejerier ekonomisk förening om det nya produktnamnet så att föreningen ges tillfälle att inkomma med eventuella invändningar.

  I sin stämningsansökan uppgav Norrmejerier att de lägger ner omkring 20 miljoner kronor på marknadsföring av varumärket Gainomax i Sverige, varav omkring tre miljoner kronor är externa kostnader för reklamköp. Produkterna omsätter enligt Norrmejerier omkring 100 miljoner kronor per år.

  Relaterade artiklar

  Till toppen