Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 januari

  Norrländska konstnärer tolkar mjölkpaketet

  Konstprojektet är en del av Norrmejeris kampanj på temat "Kärlek till Norrland" och företaget menar att den norrländska mjölken är en stor del av Norrland.

  FOTO: Norrmejerier

  Bildkonstnärerna Elisabet Linna Persson från Luleå, Linda Lundin från Örnsköldsvik samt Anders Granberg och Jessica Arevärn från Umeå har på olika sätt tolkat föremålet mjölkpaket. Alla har använt varsin teknik – kollage, kulspets, akryl samt digital bildproduktion.

  ”Den norrländska mjölken är en stor del av det Norrland vi känner och älskar, samtidigt som mjölkpaketen har blivit en så vardaglig syn att vi glömmer bort och tar dem för givna. Vi vill därför ge mjölkpaketen den plats och uppmärksamhet de förtjänar och vad kan då vara bättre än att föreviga den i norrländska konstverk”, säger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef på Norrmejerier i ett pressmeddelande.

  Konstprojektet är en del i Norrmejeriers kampanj på temat ”Kärlek till Norrland”, som pågår mellan 13 januari och 2 februari.

  Relaterade artiklar

  Till toppen