Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 29 november 1999

  Nervöst i Seattle

  Det är två dagar kvar till den officiella WTO-konferensen inleds i Seattle, men redan nu börjar staden fyllas av delegater, media och representanter för olika alternativrörelser.
  Än så länge är det alternativrörelserna som dominerar och man kan märka en viss officiell nervositet. Att ha demonstranter inne på Seattles största varuhus med skyltar som Bär inte päls eller Ät inte kött var inget som man räknade med när man blev utsedd till värdstad for WTO-konferensen.
  Stadens största tidning, Seattle Times, hade också som huvudrubrik på fredagen över hela förstasidan Vem tusan hittade på det här med WTO och i artikeln hudflängs stadens borgmästare för att han tagit initiativ till konferensen.
  Men i samma artikel har ordförande för stadens köpmän en mer pragmatisk syn: Även demonstranter måste äta lunch och köpa presenter med sig hem, så det är bara att sätta igång och tjäna pengar.
  Av större betydelse är den oro som spritt sig om det överhuvud taget ska bli en ny förhandlingsrunda som innefattar mer än bara jordbruk (starten för den är sedan tidigare redan bestämd). De pessimistiska profetiorna avlöser varandra och framför allt ar det USA och EU som står långt ifrån varandra.

  Olle Sjökvist

  Relaterade artiklar

  Till toppen