Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 maj

  Nätbedragarna kan ha lurat fler

  John Häger som tvingades betala sin tröska två gånger är kanske inte den enda nätbedragaren lurat. Polisen utreder ett liknande fall där de misstänker att samma personer ligger bakom bedrägeriet.

   Svensk polis letar nu efter vem eller vilka som ligger bakom att John Häger i Nykarleby i Finland tvingades betala för sin tröska två gånger.
  Svensk polis letar nu efter vem eller vilka som ligger bakom att John Häger i Nykarleby i Finland tvingades betala för sin tröska två gånger. FOTO: Mostphotos

  John Häger i Nykarleby i Finland köpte för en tid sedan en tröska av Swedish Agro. Men som ATL berättade på måndagen blev han utsatt för ett nätbedrägeri, där han lurades att betala en falsk faktura. För att få hem maskinen fick han lägga ut för tröskan två gånger.

  När han insåg att han blivit utsatt för ett bedrägeri gick John Häger till polisen i Finland, som efter en tid avskrev ärendet varpå det i stället hamnade hos svensk polis. Där tror man att samma liga lurat minst ytterligare en utländsk företagare med liknande metoder.

  – Vi tittar på två fall där vi misstänker att det är samma gärningsmän bakom, säger polisens utredare Caroline Bondesson.

  Vad tror du om möjligheterna att de som ligger bakom detta ska ställas till svars?

  – Det finns de som frontar och de som ligger bakom. Det är alltid lättare att ta de som frontar. Men hur det går här är svårt att säga. Vi har precis börjat utredningen.

  Vilket företag bedragarna använt sig av som fasad i det andra fallet vill hon inte uttala sig om:

  – Men det är inte samma.

  LÄS OCKSÅ: Lurad av nätbedragare vid tröskköpet

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen