Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 26 februari

  Ministern svarar på kritiken

  Infrastrukturminister Tomas Eneroth skriver att han måste lita på att Trafikverket lämnar korrekta uppgifter.

   Klicka på bilden för att få upp Trafikverkets handlingsplan. Under punkt 4 finns information om synkroniserade upphandlingar med Trafikverket och enskilda väghållare.
  Klicka på bilden för att få upp Trafikverkets handlingsplan. Under punkt 4 finns information om synkroniserade upphandlingar med Trafikverket och enskilda väghållare.

  När ATL tar kontakt med Näringsdepartementet utgår infrastrukturminister Tomas Eneroth ifrån att Trafikverkets uppgifter stämmer:

  ”Den information departementet har fått från Trafikverket är att de haft en dialog med Riksförbundet enskilda vägar och att de sedan förra våren arbetar utifrån en handlingsplan. Jag utgår givetvis från att de uppgifter jag får från Trafikverket stämmer och att Trafikverket kan svara på mer utförligare frågor om planen.”

  Han understryker att han följer frågan om snöröjning på enskilda vägar.

  ATL tar kontakt med Trafikverket och ber Ulrika Honauer, avdelningschef vägsystem, att få ta del av planen.

  Ett par timmar senare mejlas ett dokument från Trafikverket som är ett referat från ett möte som hölls i mars 2017 mellan Trafikverket och REV, se dokumentet här bredvid.

  Under punkt 4 skriver Trafikverket att man kan planera gemensamma, synkroniserade upphandlingar om snöröjning med enskilda väghållare. Strax under, med en text i avvikande färg sägs:

  ”När information efterfrågas utlämnas den informationen”.

  På direkt fråga svarar Ulrika Honauer att det hittills inte förekommit någon synkroniserad upphandling av snöröjning med enskilda vägföreningar.

  Till toppen