Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 februari 1999

  Miljardstöd till eko-produktion

  Över 2,2 miljarder danska kronor ska fram till 2002 skjutas till för att tredubbla den ekologiska livsmedelsproduktionen i Danmark. År 2005 ska tio procent av de danska bönderna vara eko-producenter och den odlade ekoarealen ska ökas från 100 000 till 300 000 hektar.
  Av pengarna ska livsmedelsdepartementet svara för uppemot 1,8 miljarder, resterende 400 miljoner hämtas hos andra departement och institutionella investerare, sade den danske livsmedelsministern när han på onsdagen offentliggjorde sin Ekologisk Aktionsplan II.
  Eftersom lantbruket inte är något direkt hett investeringsobjekt räknar med med att det med investerare avses så kallade utvecklingsbolag. I utvecklingsbolaget AgroVenture säger vd Klaus Bustrup, som också är vd i Landbrugsraadet, att man är redo att titta på ekologiska projekt och att de kommer att behandlas positivt.
  Lanbrukarorganisationerna berömmer den framlagda aktionsplanen och kallar den ett viktigt verktyg i den fortsatta utvecklingen av danskt, ekologiskt jordbruk.
  (ATL)

  Relaterade artiklar

  Till toppen