Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 juli

  MFs koncepttraktor tar avstamp i månlandningen

  Hannover

  Massey Ferguson avtäckte sin koncepttraktor Next på Agritechnicas första dag. MFs show utgick från den 50-årsjubilerande månlandningen.

  MF Next är en koncepttraktor som premiärvisas på Agritechnica. Som koncepttraktor är det ännu mycket som är höljt i dunkel men det som visades var, förutom den futuristiska designen, en traktor med intelligenta LED-ljus, nya däck från Trelleborg och sensorer som ska göra den helt eller delvis förberedd för autonom körning.

  Med en rejäl blinkning till den 50-årsjubilerande månlandningen är Massey Fergusons budskap med konceptet att det som först sågs som en omöjlighet senare blev verklighet.

  Hållbara däck

  På utsidan, som är det enda som visas, utmärker sig däcken från Trelleborg. Lufttrycket ska kunna regleras under färd och däcken ska även vara fullt återvinningsbara när de når marknaden.

  I hytten finns ingen ratt och sensorerna i fronten och i på utsidan av hyttaket, monterade som gamla tidens blinkers, ska göra förarlös körning möjlig. Om den ändå ska köras manuellt så ska det ske med två joysticks.

  Sensorerna ska även kunna läsa av grödan och därmed styra redskap.

  Hela bakpartiet är täckt av en kåpa med okänt innehåll under.

  – Vi vet inte än hur det ska se ut där, säger företagets kommunikationschef Remi Morin.

  Och han ger samma svar när det gäller motor och transmission.

  – Det här är ett koncept som visar hur vi ser på framtiden.

  Mer från Agritechnica:Fendt 942 Vario årets traktorLemken visar ny spruta och en rad andra nyheterHär är traktorn som kan drivas på elJohn Deere tror på en framtid som går på elVäderstads storharv lockade den svenska publikenMFs koncepttraktor tar avstamp i månlandningen

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen