En 80-årig messmörsepok är över
Den sista burken Östersundsproducerat messmör produceras i dag. Nu ska fabriken flyttas söderut.
Sedan 1939 har det producerats messmör i Östersund. De senaste åtta åren i Foodmark AB:s regi. Men nu ska hela verksamheten flyttas till Haninge utanför Stockholm.
Arla ville inte förlänga kontraktet med bolaget. Vilket stod klart redan i slutet av 2016.
– Efter avtalsuppsägningen från Arla pågick framtidsprocessandet en längre tid. Till sist kom vi fram till att samla vår tillverkning i Haninge, säger Foodmarks vd Andreas Millbourn till Östersunds-Posten.
Några tankar på att lägga ner produktionen finns inte:
– Dagligvarubranschen är pressad idag. Messmöret gör inga hisnande överskott, men det bär sig och vi fortsätter satsa och vill vidareutveckla varumärket, säger Andreas Millbourn till Östersunds-Posten.
PROVA PREMIUM FÖR 1 KRONALås upp alla kvalitetsartiklar på atl.nu härLÄS OCKSÅ: Kärlek till råvaran och mathantverketLÄS OCKSÅ: Fjällbrynt flyttar till StockholmLÄS OCKSÅ: Arla dumpar Fjällbrynt