Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 november 2016

  Mellby Gårds grundare startar spelbolag

  Mellby Gårds grundare, travfantasten Rune Andersson, är kritisk till det svenska spelmonopolet. Nu förbereder han ett spelbolag på Malta som ska ta upp konkurrensen med ATG till våren 2017, skriver Dagens Industri i dag.

   Finansmannen tillika Mellby Gårds grundare, Rune Andersson, förbereder spelbolag på Malta.
  Finansmannen tillika Mellby Gårds grundare, Rune Andersson, förbereder spelbolag på Malta. FOTO: Jerry Simonsson

  Rune Andersson har spelat på trav varje vecka i 30 år och har stor egen uppfödning med ett 30-tal tävlingshästar, men han har länge varit kritisk till det svenska spelmonopolet och att staten tar 35 procent av spelnettot.

  Ursprungligen hade han ett förslag att Svensk Travsport själva skulle öppna bolag på Malta där skatten är mindre än en procent, men det har han inte fått gehör för och tar därför upp konkurrensen på egen hand.

  Med ett spelbolag på Malta uppkallat efter den svenska travhästen Legolas vill han, till skillnad mot andra spelbolag som sitter på Malta, föra tillbaka pengarna till hästnäringen.

  ”Tack vare den lägre skatten har vi utrymme för högre ersättning till sporten och vi kan ändå delat ut mer till spelarna och få mer vinst till bolaget”, säger han till DI.

  Rune Anderssons planer var att få till ett avtal med Svensk Travsport men det har ännu inte gått i lås, trots förmånligare villkor än ATG.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen