Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 mars 2000

  Mejerierna i Arvika och Örnsköldsvik läggs ner

  Mejerierna i Arvika och Örnsköldsvik skall vara avecklade under första halvåret år 2002. Det beslutade styrelserna i NNP och Milko på torsdagen i och med att man kom överens om ett så kallat inriktningsbeslut om hur det framtida stor-Milko skall var

  Mejerierna i Arvika och Örnsköldsvik skall vara avecklade under första halvåret år 2002. Det beslutade styrelserna i NNP och Milko på torsdagen i och med att man kom överens om ett så kallat inriktningsbeslut om hur det framtida stor-Milko skall vara strukturerat.
  Inget slutgiltigt beslut om de båda mejeriernas framtid kan dock tas innan de båda föreningarnas stämor sagt ja till fusionen senare i vår.
  Nya Milko räknar med en besparing på 30 miljoner kronor om året genom att lägga ned mejerierna, som har cirka 170 anställda. Samtidigt räknar föreningen med att under de närmaste fem åren investera 170 miljoner kronor i det nya företaget.
  De mejerier som blir kvat det nya Milko är Karlstad, Grådö, Bollnäs, Sundsvall och Östersund. Efter nedläggningarna kommer föreningen att ha cirka 1200 anställda.

  Till toppen