Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 maj 2017

  "Måste förstå bondens vardag"

  "Nu behövs en efterträdare som är extremt lyhörd och förstår lantbrukarens vardag." Det säger LRF-profilen Peter Borring.

   Peter Borring.
  Peter Borring. FOTO: Lena Karlsson

  Peter Borring, LRF:s regionordförande i Östergötland, ger betygen bra och dåligt på frågan hur han anser att Leif Denneberg, som lämnar sitt uppdrag nästa år, skött uppgiften som generaldirektör för Jordbruksverket. Han ger Denneberg en eloge för, som han säger, ha visat ett stort personligt intresse och engagemang för att jobba med förenklingar i branschen.

  – Men han får ris för att ha suttit under en period då Jordbruksverket hade behövt vara tydligare utåt med att det inte fungerat och det faller ytterst tillbaka på ledaren. Den senaste delen med besluten om EU-stöd som skickades ut och som fick många att tro att det handlade om ytterligare pengar är bara ett kvitto på det, säger Peter Borring.

  Vem vill du se som efterträdare på posten som generaldirektör?

  – Varför inte Helena Jonsson, hon är insatt och kan systemet. Allvarligt talat, det måste vara någon som är extremt lyhörd eftersom myndigheten påverkar så tydligt vardagen för lantbrukarna.

  Peter Borring säger sig också ha förståelse för att det inte är ett tacksamt uppdrag, klämd under bristande finanser och krångliga EU-regler.

  – Det är också viktigt att det inte blir en politisk tillsättning som någon form av belöning, säger Peter Borring.

  LÄS OCKSÅ ”Han borde avgått tidigare”PREMIUM Svenskt besked om EU:s jordbrukspolitik dröjer

  Relaterade artiklar

  Till toppen