Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 mars

  Utrustning värd miljoner stals

  Skogsmaskiner utanför Gislaved och Reftele länsades på värdefull utrustning.

  FOTO: Rolf Segerstedt

  Att maskinstölderna ökar och att allt färre stulna maskiner återfinns är något som ATL har skrivit om tidigare. Och få maskinägare verkar klara sig undan tjuvarna.

  Mellan den 14 och 19 februari i år länsades två skogsmaskiner, en John Deere 810E och en John Deere 1010E, som var uppställda i skogen utanför Reftele, på utrustning, något som VN var först med att skriva om.

  Förarstolar, elektronik och datorer

  I samband med stölden försvann två gripklor Hultins supergrip med rotatorer av fabrikat Indexator samt förarstolar med spakar, elektronik och datorer. Allt för ett värde av drygt 600 000 kronor.

  Någon gång mellan 1 och 5 mars var tjuvarna framme igen. Den här gången riktade de in sig på Gislaved. Förarstolar, paletter, minispakar och datorer värda drygt 1 miljon kronor stals från skogsmaskinerna John Deere 1010E och 1110D.

  LÄS OCKSÅ: Maskinstöld för en halv miljonLÄS OCKSÅ: Stal maskiner för 4,5 miljoner LÄS OCKSÅ: Verktyg för hundratals tusen stulna

  Till toppen