Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 25 januari

  Mäklaren om Halmstadgården: "En rationell anläggning"

  Lilluns Ägg - Tre högar utanför Halmstad finns ute till försäljning via Skånegårdar. Enligt mäklaren är gården värd sitt höga pris.

  FOTO: Skånegårdar

  Under onsdagen rapporterade ATL att Halmstadgården Lilluns Ägg – Tre högar ligger ute till försäljning, en nyhet som fick stor uppmärksamhet från våra läsare. Inte minst engagerade den höga prissättningen på 133 500 000 kronor. En stor summa kan tyckas, men helt motiverad, säger Gustaf Magnusson-Kroon, mäklare på Skånegårdar.

  – Lilluns Ägg är en väldigt rationell anläggning som är lätthanterlig arbetsmässigt. På relativt kort tid kan man hantera alla djur och ägg, vilket drar ner på arbetskostnaden. Dessutom har gården en väldigt hög avkastning om man tittar på årsboksluten, säger Gustaf Magnusson-Kroon till ATL.

  Mycket tid och kraft bakom

  I priset ingår en äggproduktionsanläggning om 200 000 frigående höns fördelade på fem stallar från 2012-2016 samt ett stall från 2008 med ny inredning, två gödselhus och en svämbassäng. Tillkommer gör också åkermark om 165,9 hektar och ett bostadshus. Enligt Gustaf Magnusson-Kroon har den nuvarande ägaren lagt ner mycket tid och kraft på verksamheten.

  – Den nuvarande ägaren startade redan 2008 med att bygga upp gården. Det mesta är gjort 2012 men de sista voljärerna installerades i förra veckan. Nu när gården är klar tycker ägaren inte längre att han får utlopp för sin kreativitet och vill hitta på något annat att göra. Det är därför han vill sälja, berättar Gustaf Magnusson-Kroon.

  Gården kan säkert vara en god investering, men vem har 133 500 000 kronor på fickan?

  – Duktiga lantbrukare som kan vara intresserade av att stå på ytterligare ett ben är potentiella köpare. Likaså personer som kan branschen och som är intresserade av att bli större och ser ett köp som detta som en möjlighet att bli en större del av marknaden. Jag tror också att man skulle kunna hitta investerare i och med den höga avkastningen. Och årsboksluten säger inte hela sanningen eftersom gården inte har varit i gång till fullo, säger Gustaf Magnusson-Kroon till ATL.

  LÄS OCKSÅ: Storgård i Halmstad till saluLÄS OCKSÅ: Stor grisgård blir morotsodlingLÄS OCKSÅ: Exekutiv auktion väntar i jättekonkurs

  Till toppen