Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 30 januari 2017

  Mackleans nya vd siktar på större företag

  Mackleans nya vd Peter Normark gav LRFs dyrköpta affärsäventyr Spira underkänt för några år sen. Nu ska han försöka göra det gröna konsultbolaget lönsamt.

   Mackleans nya vd Peter Normark
  Mackleans nya vd Peter Normark FOTO: Implement Consulting

  Peter Normark engagerades av LRF i mitten av 00-talet för att skriva en rapport för vad som gått fel i den så kallade Spira-affären där LRF förlorade över 2 miljarder kronor. Hans slutsats var att LRF som intresseorganisation hade ”alltför begränsad kapacitet med kompetens om aktuell branschlogik att sätta in som management och kravställare i Spira”.

  Nu är du själv vd i ett affärsdrivande företag i LRF?

  – Ja, men Spira handlade om ett gigantiskt livsmedelsengagemang. LRF har länge drivit tjänste- och serviceverksamhet nära deras intressen. LRF Media till exempel.

  Hur ska du vända Mackleans negativa resultat?

  – Jag tror att det handlar om att vässa erbjudandet. Vi ska försöka jobba med större företag i längre projekt. Vi har en bra kompetens i bolaget men skulle behöva större utväxling på den.

  – Jag ska också försöka bredda våra erbjudanden och försöka titta lite bredare på affärsfrågor, och företags- och ägarstyrning, fast med fortsatt fokus på den gröna sektorn, fortsätter han.

  Flera konsulter har lämnat företaget. Ska ni anställa fler?

  – Det är knappt 10 duktiga konsulter idag med stor erfarenhet av de gröna näringarna. Vi ska börja med att ta dessa steg som jag beskrivit, och göra bolaget lönsamt innan vi eventuellt anställer fler.

  Peter Normark kommer att tillträda sin tjänst i februari.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen