Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 september 2019

  Lyckeby höjer ersättningen till odlare

  Stärkelseproducenten Lyckeby Starch höjer ersättningen till sina kontraktsodlare med 4 öre till 90 öre per kilo. Målsättningen är att fortsätta höja till en krona år 2025.

   Lyckeby höjer ersättningarna för stärkelsepotatisen och hoppas på nya odlare.
  Lyckeby höjer ersättningarna för stärkelsepotatisen och hoppas på nya odlare. FOTO: Shutterstock

  Den nyligen beslutade höjningen på 4 öre motsvarar knappt 2 000 kronor mer per hektar, enligt vd Hans Berggren. Han säger att höjningen är ett led i ambitionen att försöka locka nya odlare av stärkelsepotatis till Lyckeby Starch.

  Bolaget skulle gärna se att den kontrakterade odlingsarealen ökar med 25 procent från dagens cirka 7 000 hektar till 8 750 hektar.

  – Många tror nog fortfarande att vi är en sluten klubb men så är det inte länge. I och med att vi har justerat i våra stadgar är vi öppna för alla nya odlare som är intresserade, säger Hans Berggren.

  Lyckeby Starch har också antagit en ny strategiplan där målsättningen är att i etapper höja den totala ersättningen till en krona per kilo potatis år 2025.

  Relaterade artiklar

  Till toppen