Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 juli 2017

  LRF: "Ett kvitto på år av arbete"

  TEXTEN UPPDATERAD

  Halvårsresultatet för LRF överträffar förväntningarna. Resultatet blev 543 miljoner kronor, 458 miljoner kronor högre än föregående år.

  FOTO: Ann Lindén

  – Det här är ett kvitto på flera år av förändringsarbete, säger Anders Källström, vd för LRF till ATL.

  Man ser också en tydlig uppgång på medlemssidan. Inom ett antal högt profilerade områden har LRF varit mycket synligt och aktivt delaktiga i att stötta sina medlemmar. Däribland kan Lavskrikemålen, bombmurklemålen och den prejudicerande domen om upphävt djurförbud, som ATL skrivit om, nämnas.

  – Det är väldigt bra fart på medlemsrekryteringen. LRF speglar ju på det sättet den ökande tilltron och den ökande lönsamheten i gröna näringar.

  Resultatet förklaras även med hög kapitalavkastning och en stark affärsverksamhet.

  – Hela affärskoncernen har svarta siffror och det är en förutsättning för att vi ska kunna satsa och en eloge till alla våra ledningsgrupper och styrelser för deras goda arbete, säger han.

  LRF-konsult, vars resultat till stor del utgörs av vårens verksamhet, står för en stor del. Här ser man inte en lika kraftig ökning, utan ligger i ungefärlig nivå med föregående år, 153 miljoner i förhållande till 151 miljoner kronor förra året.

  I princip samtliga dotterbolag överträffar förväntningarna med ett sammantaget resultat om 170 miljoner kronor för det gångna halvåret. Även verksamheter som tidigare visat röda resultat, förväntas få ett positivt helårsresultat för 2017.

  Ett exempel på det är LRF:s restaurangkoncept, Bygruppen som gjort en stor förbättring av sitt resultat. Även här förväntas svarta siffror 2017, efter flera förlustår.

  – Att vi nu har en ekonomiskt stark grund att stå på känns väldigt roligt. Det här är ett skönt besked att få nu i juli, det gör att vi kan starta hösten med god tillförsikt, säger Anders Källström.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen