Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 31 maj 2019

  LRF: Osäkerhet över vad man får göra

  LRF i Halland är kritiska till hur myndigheterna hanterat Magnus Karlssons ansökan, men även ansökningar från andra lantbrukare.

   Anders Richardsson, regionordförande i LRF Halland.
  Anders Richardsson, regionordförande i LRF Halland. FOTO: Marcus Frennemark

  – Jag har intrycket att Halland är överrepresenterat när det gäller överklagade länsstyrelsebeslut. Det är inte bra. Vi ska kolla detta noggrant och sedan måste vi ha ett möte med länsledningen, säger Anders Richardsson, regionordförande för LRF Halland.

  I grunden anser han att det handlar om att den av riksdagen beslutade livsmedelsstrategin måste sätta avtryck också i länsstyrelsens arbete.

  Kan dra ut på tiden

  Den enskilde företagaren, som står inför en investering, tar affärsrisker på tiotals miljoner kronor. Då måste det vara klart från början vilka förutsättningar som gäller.

  Tillståndsprocessen kan dra ut på tiden i flera år när ett beslut överklagas.

  – Ska vi få fart på tillväxten och investeringarna måste företagaren veta spelreglerna. Nu finns det en osäkerhet i hanteringen om vad man får göra och inte får göra, säger Anders Richardsson.

  Relaterade artiklar

  Till toppen