Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 februari 2018

  Lösdrivande tjuren gick till slakt igår

  Förra veckan rapporterade ATL om en tjur som under lång tid drev runt i ett samhället Forsmo i Västernorrland, utan att ägaren vidtog några åtgärder.

   I går gick den lösdrivande tjuren i Forsmo till slakt.
  I går gick den lösdrivande tjuren i Forsmo till slakt.

  De boende i Forsmo kontaktade både länsstyrelse och polis vid upprepade tillfällen men fick beskedet att ingen av dem, med stöd i lagen, kunde göra något åt tjurens strövtåg, eftersom den varken kunde anses vara utsatt för ett akut lidande eller gjorde någon åverkan på egendom eller var hotfull mot människor.

  Under veckan som gick hann en lantbrukare i Bredbyn erbjuda sig att köpa tjuren, men på grund av djurets relativt höga ålder var avelsstatusen tveksam och lantbrukaren drog tillbaka köpet, enligt SVT.

  Igår, måndag, lastades tjuren på en bil och kördes till Nyhléns Hugosons slakteri i Ullånger. Helén Löfblad, länsveterinär på länsstyrelsen i Västernorrland säger till SVT att det efter omständigheterna var den bästa lösningen.

  – Nötkreatur mår inte bra av att vara ensamma, de vill ha sällskap. Det blev en ohållbar situation, men nu är det hela löst. Det blev ändå det bästa för alla parter, säger hon.

  Relaterade artiklar

  Till toppen