Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 november

  Löfven vill inte lägga ned minknäringen

  Regeringen har inga avsikter att stänga ned minknäringen i Sverige med anledning av coronapandemin. Det sade statsminister Stefan Löfven (S) vid en frågestund i riksdagen.

   Statsminister Stefan Löfven (S) är inte beredd att lägga ned svensk minknäring på grund av coronasmittan.
  Statsminister Stefan Löfven (S) är inte beredd att lägga ned svensk minknäring på grund av coronasmittan. FOTO: Henrik Montgomery/TT

  Vice statsminister Isabella Lövin (MP) sade i onsdags till Expressen att alla minkfarmar i Sverige bör stängas ned så fort som möjligt. Detta mot bakgrund av att viruset muterat efter att ha kommit in på danska minkfarmar samt att viruset även upptäckts på svenska minkfarmar.

  Vänsterpartisten Jens Holm frågade mot bakgrund av det uttalandet statsminister Stefan Löfven vid riksdagens frågestund på torsdagen om regeringen har för avsikt att stänga minkfarmarna.

  – Vi ska se till att begränsa smittspridningen så mycket det går, men det finns inga rapporter om överföringar till människor här. Jag är inte beredd att säga nu att vi ska lägga ned hela näringen, vi ska fokusera på att begränsa smittspridningen, sade Löfven.

  LÄS OCKSÅ: Hög efterfrågan på minkpäls trots viruskris

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen