Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 25 mars

  Livsmedelsverket söker veterinärer i kristider

  Nu höjer Livsmedelsverket sin coronaberedskap. För att säkra slaktkontrollerna söker man veterinärer som kan ställa upp vid behov.

  FOTO: Mostphotos

  I ett mejl från Livsmedelsverket, som skickas ut via länsstyrelserna, söker man veterinärer som kan sköta slaktkontroller om ordinarie personal drabbas av sjukdomsfall i samband med coronapandemin.

  I utskicket skriver Livsmedelsverket att ”risken är överhängande att vi inom en snar framtid inte har tillräckligt med veterinärer tillgängliga”.

  – Som läget är nu fungerar allting precis som vanligt. Vi gör den här insatsen för att vara redo ifall vi skulle hamna i ett sämre läge med många sjuka. Vi vill göra det här jobbet innan vi står där med en brist på veterinärer, säger Henrik Björnfot, avdelningschef kontroll i Södra Sverige.

  Livsmedelsverket har redan fått respons på sin förfrågan, något Henrik Björnfot ser som väldigt positivt.

  – Vi vill verkligen se till att ha den bemanning som krävs för att säkra arbetet, både för att undvika djurskyddsproblem och för att hålla uppe tillgången på svenskt kött.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen