Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 januari

  Livsmedelsverket: Inga avvikelser på Skånemejerier

  Efter Aftonbladets avslöjande att Skånemejerier skrapat bort mögel från hushållsostar som sedan paketerats om och sålts, inledde Livsmedelsverket ett kontrollärende gällande bolagets hantering av osten.

  Vid kontroll hittades inga avvikelser och ärendet kommer därför att avslutas.

   Lastbil, Skånemejerier. Arkivbild.
  Lastbil, Skånemejerier. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Den 22 december utfördes kontrollen på mejeriet i Kristianstad där Livsmedelsverket kom fram till att de inte kunde hitta några avvikelser.

  Enligt rapporten kontrollerade Livsmedelsverket den hygieniska livsmedelshanteringen vid produktion av hushållsost, vilket innefattar produktionsprocessen och aktuella rutiner när osten har ett avvikande utseende. Det gjordes stickprovskontroll av utseendet på hushållsostar i lager, kontroll av rengöringsresultat samt kontroll av skicket på lokaler och utrustning.

  Angående problemet med mögelbildning i hushållsosten går det att läsa i kontrollrapporten: ”Problemet med mögelbildning i hushållsost är åtgärdat sedan 2020-04-20 genom att förhindra räfflor i förpackningen.”

  Då inga avvikelser hittats kommer därför ärendet att avslutas.

  Läs mer: Skånska mjölkbönder om mögelhyvlingen: ”Pinsamt”Skånemejerier: Inget gör oss ledsnare än besvikna mjölkbönder

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen