Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 januari

  Leif GW Persson investerar i svenskt vegoföretag

  Veg of Lund, som säljer en smoothie baserad på potatis och rapsolja, har gått bra i Sverige och nu ska företaget ta sig ut i världen. Därför har de sökt efter nya investerare och en av de som tror på dem är kriminologen Leif GW Persson.

  I drygt tre år har Veg of Lund funnits och utvecklat mjölkdrycker baserad på potatis och rapsolja. Deras första produkt, en smoothie, säljs bland annat i vanliga Ica-butiker i Sverige.

  Nu siktar bolaget på börsen och gör, som ATL tidigare har berättat, därför en nyemission om cirka 30 miljoner kronor. Nu ska bolaget expandera ut i världen och behöver därför dra in 30 miljoner i en nyemission, rapporterar DI.

  Enligt Dagens Industri har flera stora namn ställt sig bakom investeringen, exempelvis entreprenören Christer Fåhraeus. Men den som investerat den största summan i emissionen är kriminologen och författaren Leif GW Persson. Han och hans bolag Arastoupour & Persson Investment AB, som Leif GW Persson äger ihop med Irai Arastoupour, har investerat aktier till ett värde av 5,2 miljoner kronor i Veg of Lund

  – Som alltid investerar vi efter en noggrann analys som jag och Iraj gör tillsammans. Vår bedömning är att bolaget har bra och intressanta produkter. Att det handlar om hälsosamma och miljövänliga livsmedel spelar förstås också in, säger Leif GW Persson till DI.

  Stort intresse att investera

  Thomas Orlander, vd för Veg of Lund, är positiv till att kändisar börjat investera i bolaget och menar att bolaget passar bra för investeringar i nuläget.

  – Vi prickar in två viktiga trender, en handlar om växtbaserade livsmedel och den andra om den allmänna hälsotrenden bland konsumenter. Men det som verkligen lockar investerare är att vi finns på en marknad som redan existerar i dag, säger han till DI.

  Analystjänsten Börsplus är dock inte lika optimistiska om företagets framtid.

  ”Vi är övertygade om att det kommer att ta tid att få fäste på marknaden och framför allt kommer det att kräva mer kapital än vad den pågående nyemissionen inbringar. Vårt råd är att avstå noteringen. Den som tecknar kan hoppas på att intresset kring växtbaserade livsmedel kombinerat med dragkraften hos Leif G W Persson kan leda till en bra handelsstart”, skriver Börsplus enligt Nyhetsbyrån Direkt.

  Relaterade artiklar

  Till toppen