Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 mars 2017

  Lantmännens hus ska stå klart i oktober

  Kalmar har länge varit en vit fläck för Lantmännen. Men nu är utgångsläget ett helt annat. Bygget av Lantmännens hus har inletts och nästa vecka väljer de 400 medlemmarna en distriktsstyrelse, skriver Barometern.

  FOTO: Ann Lind n

  Utgångsläget ändrades något för Lantmännen under resans gång. För drygt ett år sedan hade kooperativet planer på att etablera sig i länet genom att ta över Kalmar Lantmäns verksamhet. Men så blev det som bekant inte. Kalmar Lantmäns medlemmar röstade nej till budet och i stället gick verksamheten med tillhörande foderfabrik över i Danish Agros ägo.

  Så i stället för att växa sig in i länet genom förvärv bestämde sig kooperativet för att bygga ett Lantmännens hus i Smedby, en satsning på runt omkring 25 miljoner kronor. Tanken är att huset ska bli en samlad plats för verksamheter inom lantbruk, maskin och ägarrelationer. Sedan beskedet lämnades har föreningen också växt kraftigt i länet.

  LÄS ÄVEN: Lantmännen organiserar sig i Kalmar

  – När jag började arbeta åt Lantmännen i mars för ett år sedan hade vi noll medlemmar här i länet och ingen verksamhet. Då kunde jag ju inte ens drömma om att vi skulle stå här i dag. Nästa vecka bildar vi ett eget distrikt, Kalmar-Öland, och håller vår första distriktsstämma med val av styrelse. Det känns fantastiskt, säger Jenny Andrén, medlemsansvarig, till tidningen Barometern.

  Går byggprojektet som planerat kommer byggnaden att stå klar i oktober, skriver tidningen.

  – För oss är den här satsningen en signal om att vi tror på den här regionen. Vi samlar all verksamhet i en byggnad, det är bra för oss som arbetar här men också för våra medlemmar och kunder. När alla är på plats kommer drygt 30 personer att ha sin arbetsplats i den här anläggningen, säger verksamhetschef Leif Johansson till Barometern.

  Relaterade artiklar

  Till toppen