Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 november 2018

  Lantmännen slutför köp av finskt foderbolag

  I och med köpet av finska Raisioagro tar Lantmännen ett betydande steg in på den finska fodermarknaden, skriver de i ett pressmeddelande. Bolaget hade 2017 en omsättning på 74 miljoner euro.

  FOTO: Michael Erhardsson/Mostphotos

  Lantmännen meddelade redan i maj i år att de hade planer på att köpa Raisioagro och nu är alltså affären i hamn. Utöver produktion av foder bedriver Raisioagro även forskning och utveckling av djurfoder. Ett 70-tal anställde berörs av förvärvet.

  ”Vi räknar med att hitta synergier mellan foderverksamheten och Lantmännen Agro men framförallt innebär förvärvet att vi kan erbjuda ett bredare sortiment på marknaden och att vi kan agera som en helhetsleverantör till finska lantbrukare”, säger Elisabeth Ringdahl, divisionschef på Lantmännen Lantbruk i ett pressmeddelande.

  Sedan tidigare har Lantmännen redan en lantbruksaffär i Finland. Genom Lantmännen Agro Oy säljer de bland annat spannmål, insatsvaror till växtodling och reservdelar.

  Relaterade artiklar

  Till toppen