Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 maj 2020

  ”Inte fler fel på hans traktor än någon annans”

  Efter två år av strul menar Bengt Andersson att cheferna på Lantmännen Maskin inte har gjort tillräckligt för att driva hans ärende. Maskinföretaget tycker att de har gjort allt som står i deras makt.

  Bengt Andersson köpte sin strulande Valtra A84 Hi Tech under 2018, en traktor det enligt honom varit problem med från dag ett.

  Tomas Strömberg, som är regionchef på Region Mitt, vill inte närmare gå in på hur diskussionen har förts men han säger att det i det här fallet ska ha rört sig om normala garantireparationer och inga konstiga fel.

  – Det har inte strulat i flera år. Det har varit några fel under resans gång och dem har vi löst. Det har inte varit fler fel på hans traktor än på någon annans. Jag vet inte om det var att han köpte en för svag traktor, säger Tomas Strömberg.

  Så du menar alltså att kunden skulle ha köpt en annan maskin?

  – Jag känner att vi har löst problemet och då vill jag inte prata vidare om hur turerna har varit. Från min sida har det inte varit onormalt mycket fel på den här traktorn. Jag tror inte att kunden var till freds med den produkt han hade köpt från början.

  Men den här traktorn beskrivs ju som orkeslös?

  – Så skulle jag inte vilja säga, vi har undersökt den med belastningsprov och han har den effekt han har.

  Anpassad maskinpark

  Men Bengt Andersson tycker att han har argumenten på sin sida. Han har en enkel maskinpark som är anpassad till verksamheten och med sin gamla A83 High Tech, som fortfarande används på gården, kan han enkelt dra sin treskäriga plog och köra sin slåtterkross.

  – Jag ville ha samma storlek som den andra på ungefär 85 hästkrafter. På 83:an drar jag slåtterkrossen jättebra på vilken växel som helst men på 84:an får man varva upp den som attan och det känns inte bra. Då är 83:an också för liten i så fall.

  Läs mer: Fick rätt i kampen om orkeslös traktorLäs även: Pressproblemen kostade honom 300 000 kronorLäs också: Expertens tips vid maskinaffärer

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen