Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 april 2018

  Riskpengar till jordbruket

  Lantmännen, HK Scan och LRF bildar riskkapitalbolag för lantbruket.

   100 miljoner kronor satsar Lantmännen, HK Scan och LRF i ett riskkapitalbolag som ska stötta lantbruksföretag.
  100 miljoner kronor satsar Lantmännen, HK Scan och LRF i ett riskkapitalbolag som ska stötta lantbruksföretag.

  Lantmännen, HK Scan och LRF satsar 100 miljoner kronor på ett riskkapitalbolag som ska erbjuda lantbrukare kapital som underlättar investeringar i lantbruksföretag.

  Det gemensamma bolaget ”Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare” ska bistå med kapital för tillväxt och konkurrenskraft inom svensk animalieproduktion och växtodling. Det skriver Lantmännen, HK Scan och LRF i ett gemensamt pressmeddelande.

  De tre ägarna satsar gemensamt 100 miljoner kronor för att erbjuda lantbrukare kapital som underlättar investeringar och bidrar till tillväxt i svenska lantbruksföretag.

  Enligt pressmeddelandet ska Tillväxtbolaget underlätta progressiva lantbrukares investeringar på gårdsnivå. Företrädelsevis ska det gälla investeringar kopplade till anläggningstillgångar som djurstallar och anläggningar inom växtodling.

  ”Tillväxtbolaget välkomnar också offentlig medfinansiering för att ytterligare skala upp tillgången på riskkapital”, heter det i pressmeddelandet.

  ATL söker parterna för en kommentar

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen