Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 januari 2017

  Lantbrukare testar börsen via Lantmännen

  Lantmännen drar nu igång finansiell spannmålshandel för lantbrukare i liten skala. I slutet på februari ska tjänsten öppnas helt.

  På Borgeby Fältdagar i somras avslöjade Lantmännen för första gången att de satsar på finansiell spannmålshandel för lantbrukare.

  Samtidigt söktes intresserade odlare för testköra tjänsten. Nu har tre börjat och under andra halvan av januari beräknas ett tjugotal lantbrukare vara igång.

  – Det är en del implementering att dra igång. I stället för att gå ut brett börjar vi i mindre skala, säger Mikael Jeppsson, chef för spannmålsenheten på Lantmännen Lantbruk.

  Säkra vete och raps

  Tjänsten innebär att lantbrukare ska kunna säkra vete och raps genom OTC-kontrakt på euronextbörsen i Paris (Matif).

  Lantbrukarna måste först genomgå en webbaserad utbildning och därefter klara test för att få öppna ett konto.

  – Vi är noga med att man måste förstå vad man gör. Det är inte så lätt om man inte agerat i den finansiella världen förut, säger Mikael Jeppsson.

  Om ungefär två månader räknar man med att kunna öppna tjänsten för alla kunder i samband med lanseringen av den nya inloggningsportalen LM 2.

  Relaterade artiklar

  Till toppen