Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 23 september 2020

  Lantbrukare får böter – eldade skräp

  Anställda på gården eldade skräp som orsakade utsläpp av tungmetaller. Nu ska lantbrukaren betala 25 000 kronor i företagsbot för miljöbrott.

   I strafföreläggandet skriver man att lantbrukaren inte gjort vad som skäligen kunnat krävas för att förebygga brottet.
  I strafföreläggandet skriver man att lantbrukaren inte gjort vad som skäligen kunnat krävas för att förebygga brottet. FOTO: Istock

  Enligt strafföreläggandet har lantbrukaren som bedriver ett jordbruk i Östergötland, av oaktsamhet haft ansvaret för att hans anställda eldade avfallet.

  Det var i november i fjol som mannens anställda satte eld på diesel, halm, grenar, en säng, trädgårdsmöbler, en bäddsoffa och duntäcken. Avfallet gav utsläpp av tungmetaller som antimon, bly och krom vilka är skadliga för människors hälsa och djur och växter.

  I strafföreläggandet skriver man att lantbrukaren inte gjort vad som skäligen kunnat krävas för att förebygga brottet och han åläggs att betala 25 000 kronor.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen