Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 augusti 2020

  Ladugård nedbrunnen i Östergransjö

  Två kalvar dog och flera skadades i samband med en ladugårdsbrand i Västernorrland i går kväll.

   Räddningstjänsten larmades igår kväll till en ladugårdsbrand i Östergransjö, men den övertända ladugården gick inte att rädda. (Arkivbild)
  Räddningstjänsten larmades igår kväll till en ladugårdsbrand i Östergransjö, men den övertända ladugården gick inte att rädda. (Arkivbild) FOTO: Mostphotos

  Strax efter klockan 23 i går kväll, fredag, larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Östergransjö väster om Sollefteå, uppger SVT Nyheter Västernorrland.

  När räddningstjänsten kom till platsen var branden redan fullt utvecklad och ladugården gick inte att rädda. Enligt räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen har hela byggnaden brunnit ned och två kalvar ska ha blivit kvar inne i byggnaden. Uppemot 26 mjölkkor ska däremot ha klarat sig.

  Mjölkkorna klarade sig

  – Mellan 24-26 mjölkkor ska ha funnits inne i ladugården men alla har klarat sig. Sen var det ett antal kalvar, varav två som blev kvar inne i ladugården, och ett antal som fått brännskador, säger Johanna Engström, inre befäl räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen till SVT Nyheter.

  Av ladugården uppges bara betongfundamenten finnas kvar. Det blev även brandskador på en skördetröska och en maskinhall, men dessa bränder lyckades räddningstjänsten släcka. Räddningstjänstens insats avslutades vid sextiden i morse, men de hade då fortsatt bevakning på platsen.

  – Det är ju rätt så hög skogsbrandsrisk så vi vill förebygga eventuella följdhändelser, säger Johanna Engström.

  Ingen människa skadades vid branden men vad som orsakade den är ännu oklart.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen