Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 februari

  Ladugård i Jönköping brann ned till grunden

  Inga människor skadades men flera djur dog när en ladugård i Jönköping under söndagsmorgonen brann ned till grunden.

   Fyra hästar och 22 får dog när en ladugård i Jönköping i morse brann ned till grunden. (Arkivbild utan koppling till texten.)
  Fyra hästar och 22 får dog när en ladugård i Jönköping i morse brann ned till grunden. (Arkivbild utan koppling till texten.) FOTO: Mostphotos

  Det var vid 4-tiden på söndagsmorgonen som ägaren kontaktade räddningstjänsten om ladugårdsbranden i närheten av Järtorp, Jönköpings kommun. Det uppger SVT Nyheter Jönköping.

  När räddningstjänsten anlände var hela ladugården övertänd. Men med insatser från elva räddningsfordon kunde branden begränsas och hindras från att sprida sig till intilliggande byggnader.

  14 tackor klarade sig

  Ingen människa skadades, men fyra hästar och 22 får dog i branden. 14 av tackorna kunde ta sig ut ur ladugården, och klarade sig helt utan skador.

  Gårdens ägare, Johan Åvall, är tacksam över att några av fåren klarade sig och att räddningstjänsten kunde förhindra spridningen till maskinhallen. Men han är fortfarande skakad av upplevelsen att se sin ladugård stå i lågor.

  ”Det går inte att beskriva den fruktansvärda känslan. Man får fullständig panik. Speciellt när man vet att djur kommer dö”, säger Johan Åvall till SVT Nyheter.

  Under dagen har han och sambon fått bra stöd av grannarna.

  ”Det finns hur mycket människor som helst som hjälper till och är jättesnälla”, säger Johan Åvall.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen