Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 oktober 2018

  Ladugård brann utanför Köping

  En ladugårdsbyggnad utanför Köping började brinna på förmiddagen på onsdagen. Senare spred sig den fullt utvecklade branden till ytterligare en byggnad.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Picasa/Mostphotos

  Branden startade vid 9.30-tiden på morgonen. Det finns flera byggnader runt de brandhärjade ladugårdsbyggnaderna. Räddningstjänsten var till en början på plats med fyra tankbilar och tre släckbilar. Styrkor från Köping, Arboga, Fellingsbro och Västerås jobbade med att branden inte skulle sprida sig och under tidiga eftermiddagen var branden under kontroll, rapporterar SVT.

  Inga djur eller personer skadades i samband med branden. Det ska inte ha funnits några djur inne i några av byggnaderna, enligt bblat.se.

  – Det var flera personer som jobbade i ladan, men de är helt oskadda, sa Linda Wideberg, presstalesperson hos polisen, enligt SVT.

  Under onsdagen var det fortfarande oklart hur och på vilket sätt branden startade. En anmälan om mordbrand upprättades eftersom det inte fanns någon naturlig orsak till branden, enligt vad som framkommit under onsdagen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen