Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 februari

  Kycklingjätte spår mer måttlig tillväxt

  Efter den starka tillväxten under 2019 förväntar kycklingbolaget Scandi Standard sig en måttlig utveckling kommande kvartal. Det skriver Leif Bergvall Hansen i sitt VD-ord i rapporten för det fjärde kvartalet.

  "Det möjliggör ett ökat fokus på åtgärder som syftar till att förbättra marginalerna", skriver han vidare.

  FOTO: Jeppe Gustafsson / TT

  Kycklingföretaget Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 42 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (74).

  Rörelseresultatet blev 87 miljoner kronor (91). Justerat för jämförelsestörande poster låg rörelseresultatet på 104 miljoner kronor (104).

  Nettoomsättningen uppgick till 2 420 miljoner kronor (2 166), motsvarande en tillväxt om 12 procent.

  Spår mer måttlig tillväxt

  Tillväxten under helåret 2019, såväl som under det fjärde kvartalet, låg på 12 procent.

  ”Försäljningstillväxten påverkades positivt av en blandning av marknadstillväxt, ökade marknadsandelar och ett mer fördelaktigt produktutbud som ger högre försäljningsvärde. Det är glädjande att även se en stark tillväxt räknat i volym på 6 procent för helåret”, skriver Leif Bergvall Hansen.

  Han skriver även att Scandi Standard är väl positionerat för att delta i konsolideringen av den europeiska kycklingmarknaden.

  ”Förvärv kan skapa betydande fördelar för hela koncernen genom utbyte av best practice med ökad effektivitet och hållbar verksamhet som resultat samt bidra till stabilare intjäning”, resonerar han i VD-ordet.

  En utdelning om 2,25 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (2,00).

  Relaterade artiklar

  Till toppen