Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 juni 2016

  Kräver höjd fartgräns för epa-traktorer

  Föråldrat och ologiskt. Det menar Cecilia Widegren (M) och ställer nu regeringen till svars för skillnaderna i tillåtna hastigheter för bland annat epa-traktorer och traktorer.

   Cecilia Widegren (M) ställer regeringen till svars i frågan om fartbegränsningarna för epa- och a-traktorer. Ologiskt och föråldrat anser Widegren.
  Cecilia Widegren (M) ställer regeringen till svars i frågan om fartbegränsningarna för epa- och a-traktorer. Ologiskt och föråldrat anser Widegren. FOTO: Hans Dahlgren

  Frågan om hur fort epa-traktorer får köras är ofta hett diskuterat. Många vill se en höjd fartgräns för de ombyggda fordonen med inbyggda maxhastigheter.

  Nu ställer moderata riksdagsledamoten Cecilia Widegren regeringen till svar i frågan. Hon menar att lagstiftningen inte hänger med epa- och A-traktorers utveckling.

  Hon anser att det är dags att likställa hastigheten för fordon av samma tillhörighet, som A-traktorer och Epa-traktorer.

  ”Med samma körkort som för traktorer som får köras i högst 40 kilometer och mopeder som får gå upp till 45 kilometer får man fortfarande bara köra 30 kilometer med Epa- och A-traktorer”, säger Cecilia Widegren i ett pressmeddelande.

  Hon säger att hon blivit uppvaktad av föräldrar, ungdomar och poliser från hela landet om att lagstiftningen är föråldrad.

  ”Det är ologiskt att inte även sådana karossfordon som A-traktor eller Epa-traktor skulle kunna få framföras i åtminstone 45 kilometer per timme. Det är dags för regeringen att agera och en förändring nu i sommartider, inte minst när unga färdas till sommarjobb och inför skolstarten skulle det vara en glädjande nyhet för dem”, säger Cecilia Widegren, som tidigare motionerat flera gånger i frågan.

  Relaterade artiklar

  Till toppen