Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 maj 2017

  Köttskandal nystas upp i Spanien

  Ett omfattande köttfusk har avslöjats i Spanien. En köttproducent misstänks för att ha bytt ut nötkött mot griskött, fett, bröd och soja. Det skriver Global Meat News.

  FOTO: Mostphotos

  Köttfusket ska ha pågått sedan 2002.

  Köttproducenten, som är baserad i Burgos, har kunder i hela landet och tillverkar produkter som hamburgare och köttbullar. Enligt märkningen ska de innehålla en viss bestämd köttmängd.

  Men nu visar det sig att alltså att köttprodukterna innehöll mer griskött, bröd, fett och soja än nötkött. Enligt spansk polis ska företaget medvetet ha vilselett konsumenterna. Enligt spanska myndigheter är det misstänkta köttfusket omfattande och rör hela landet.

  Polisen har ännu inte meddelat vilken köttproducent det rör sig om och misstänker att producenten har tjänat stora summor pengar på fusket.

  Polisen jobbade under täckmantel och kom på sätt över kött från flera av företagets anläggningar. Köttet analyserades i ett statligt laboratorium.

  Den spanska polisen, Guardia Civil, har arbetat med fallet sedan i december 2015 och 14 personer har hittills åtalats.

  LÄS OCKSÅ: Ny hästköttskandal – 25 gripnaPREMIUM: Köttfuskarna går fria på böndernas bekostnad

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen