Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 februari

  Köttbranschen begär möte om slakteriavgifterna

  Branschen går till Näringsdepartementet för att få gehör för sin kritik.

   Maria Donis, vd för Svensk Fågel, är mycket kritisk till Livsmedelsverkets planer för ett nytt system för kontrollavgifter.
  Maria Donis, vd för Svensk Fågel, är mycket kritisk till Livsmedelsverkets planer för ett nytt system för kontrollavgifter. FOTO: Ann Lindén

  I början av mars ska Svensk Fågel, Svenska Köttföretagen och LRF träffa landsbygdsminister Jennie Nilssons (S) statssekreterare Per Callenberg. Mötet har begärts av branschen som är mycket kritisk till de förändringar som Livsmedelsverket förbereder för slakteriernas kontrollavgifter i år. De innebär kraftiga höjningar för vissa företag, medan andra får sänkningar. De nya avgifterna ska gälla från och med den första januari i år, men är ännu inte beslutade.

  – Företagen har större ingen möjlighet att anpassa sig när det kommer så kraftiga höjningar, säger Maria Donis, vd för Svensk Fågel.

  Ett nytt avgiftssystem ska införas 2021.

  Relaterade artiklar

  Till toppen