Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 februari 2018

  Kvigor dog sedan de gått genom isen

  UPPDATERAD. Åtta kvigor dog sedan de gått genom isen utanför Öland.

  FOTO: MOSTPHOTOS

  Vid 11-tiden under onsdagen kom ett larm om sex till sju kvigor hade gått genom isen, 300 meter ut i havet, öster om Grankullavik i Borgholms kommun på Öland.

  Räddningstjänsten var snabbt på plats men hade stora svårigheter att genomföra räddningsarbetet, sade Camilla Andersson, räddningschef i beredskap för räddningstjänsten på Öland, vid 12-tiden till 24 Kalmar.

  – Det är svårt att hitta en angreppsväg ut. Snöröken gör det svårt att se också. Vi vet faktiskt inte heller om djuren lever eller inte eller hur länge de varit där.

  Vid 15.30-tiden visade det sig att alla djur utom ett hade dött i vattnet. Men även den kvigan fick avlivas då räddningstjänsten inte kunde få upp djuret ur vattnet.

  – Det är långt ut på isen, det är tre meter djupt och det är ett djur som är chockat, så det innebär en stor risk för oss att försöka rädda det, säger Camilla Andersson till Barometern.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen