Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 april 2017

  Konsumenter får betala mer för att köpa Bregott

  Det råder brist på fett, vilket har fått Arla att höja priset på både Bregott och Svenskt Smör gentemot handeln. Höjningen får effekt även för konsumenterna som nu får betala mer.

   Arla har höjt priserna på Bregott och Svenskt Smör, en höjning som även påverkar konsumentpriset på dessa varor hos Coop.
  Arla har höjt priserna på Bregott och Svenskt Smör, en höjning som även påverkar konsumentpriset på dessa varor hos Coop. FOTO: Privat

  I en av sina butiker har Coop gått ut med information till sina kunder om att det höga världsmarknadspriset på smör har fått Arla att höja priserna på produkterna Bregott och Svenskt Smör. Skylten satt uppe i några timmar innan den togs ned.

  Prisökningen blir nu också kännbar för konsumenterna som får betala mer för dessa produkter.

  Arlas höjning gav högre konsumentpris

  När ATL kontaktar Coop kommenterar livsmedelskedjan Arlas prishöjning så här:

  – Vilket genomslag en prishöjning från en leverantör har på konsumentpriset varierar från fall till fall. I det här fallet har det lett till en ökning av konsumentpriset, som vi gjorde i samband med Arlas höjning. Vi har olika priser i olika butiker och kommenterar inte nivån på grund av konkurrensskäl, säger Charlotta Åsell, pressekreterare hos Coop.

  ATL har även varit i kontakt med Arla men företaget vill inte kommentera.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen