Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 november 2017

  Konkurrenter gör gemensam sak

  Kristianstadsortens Lagerhusförening och Swedish Agro öppnar en gemensam spannmålsterminal i Åhus.

   Swedish Agro och KLF gör gemensam sak i ny spannmålsterminal i Åhus.
  Swedish Agro och KLF gör gemensam sak i ny spannmålsterminal i Åhus.

  Kristianstadsortens Lagerhusförening, KLF, och Swedish Agro ska etablera en gemensam spannmålsterminal i Åhus. Det gemensamma bolaget, Swedish Grain Terminal, övertar KLF:s befintliga anläggning i Åhus hamn.

  Kapaciteten kommer att fördubblas, från cirka 50 000 ton till 100 000 ton och den nya anläggningen väntas bli klar till skörden 2019. Det skriver företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

  – Hamnen i Åhus är av stor strategisk betydelse för KLF och den har en potential som vi nu till fullo kan utnyttja genom avtalet med Swedish Agro, säger Erik Wildt-Persson, vd i KLF.

  ”Gagnar svenskt lantbruk”

  Vd i Swedish Agro, Björn Skogsberg, anser att det nya avtalet inte bara gagnar de två bolagen utan också svenska lantbrukare.

  – Avtalet med KLF säkrar ytterligare hamn- och lagerfaciliteter i ett starkt lantbruksområde. Detta ökar inte bara de två bolagens konkurrenskraft utan också konkurrensen, till gagn för svenskt lantbruk, säger han.

  Swedish Agro

  Swedish Agro är en del av lantbrukskoncernen Danish Agro. Swedish Agro bedriver handel med spannmål, foder, mineraler, vitaminer, premixer, råvaror, utsäde, gödning och växtskyddsmedel. Bolaget driver även butiksverksamhet. Swedish Agros omsättning uppgår till cirka 1,2 miljarder kronor och har 137 anställda.

  KLF

  KLF, Kristianstadsortens Lagerhusförening, ägs av lantbrukare i Skåne och Blekinge. KLF:s omsättning uppgår till 600 miljoner kronor och har 30 anställda.

  LÄS OCKSÅ: Bara mjölken når långsiktig lönsamhetsnivåPREMIUM: Krav: Vi har inte diskuterat att tillåta konventionell gödselLÄS OCKSÅ: Inget avgörande om glyfosat

  Relaterade artiklar

  Till toppen