Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 juli 2019

  Kommunpolitiker riskerar vite för brister på slakteri

  En kommunpolitiker med flera tunga uppdrag riskerar vite efter att brister upptäckts på det slakteri han driver.

  Det var i maj i år som Livsmedelsverket vid en kontroll konstaterade brister på kommunpolitikerns slakteri. Bland annat var rengöring av utrustning eftersatt och en dörr mellan stall och slaktlokal inte hel.

  Vid en uppföljande kontroll i juni upptäcktes bland annat att en vattenkokare som användes som sterilisator hade en beläggning av organiskt material på insidans botten och att fogar i slakthall och kylrum hade beläggning av en svartmögelliknande påväxt. Dörren mellan mottagningsstall och slakthall hade också ett hål i vänster nederkant.

  ”Hålet i dörren in till slakthallen medför en risk för att skadedjur, såsom möss, råttor och fåglar tar sig in i livsmedelslokalen”, skriver Livsmedelsverket i sin bedömning.

  I rapporten konstateras att den bristande rengöringen och underhållet utgör en risk för att livsmedel kontamineras på ett sådant sätt att de blir otjänliga och utgör en risk för människors hälsa.

  Företaget har inte kommit med något yttrande med anledning av Livsmedelsverkets kontrollrapport.

  Livsmedelsverket har nu skickat en ansökan till förvaltningsrätten om att ett löpande vite på 10 000 kronor ska dömas ut.

  Relaterade artiklar

  Till toppen